Pünkösd 2024 a Balatonnál

2024. márc. 25.

Pünkösd 2024 a Balatonnál

2024. márc. 25.

Pünkösd - Platán Hotel Zamárdi - bicikli bérlet

Idén a Pünkösd már a nyárba csúszik bele, miért ne használnád ki a hosszú hétvégét egy kis feltöltődésre?

A Balatonnál mindent megtalálsz, ami egy remek hétvége eltöltéséhez kell: kulturális értékek, gyönyörű környezet, vízpart, wellness, minőségi gasztronómia és finom borok. Ha szereted a szállodai szolgáltatások előnyét, viszont nem szereted a zsúfoltságot, akkor a Platán Hotel Zamárdi neked való.

Mini hotelünk 16 darab kényelmes és felszerelt teraszos szobával rendelkezik, zöld környezetben. A szoba ára a reggelit is tartalmazza, a hotel kertjében pedig medence, játszótér és röplabdapálya vár Benneteket, ahol aktívan tölthetitek az időt.

 

Pünkösd - Platán Hotel - büfé reggeli a szobaárban Pünkösd Zamárdiban – Platán Hotel – büfé reggeli a szobaárban

 

2 percre a Balatontól

Pünkösdkor már elég meleg van ahhoz, hogy megmártózzatok a Balatonban, ami a szállástól 2 percre található. A tavasz végére D-vitamin forrásaink úgyis szinte teljesen kimerülnek, amit természetes módon egy kis napozással lehet pótolni. Ez nemcsak egészségünk miatt nagyon fontos, hanem közérzetünk is javul általa. Élvezheted a napsütést a parton is, de a szálloda kertjében a medence partján is napozó ágyaink egyikében.

 

Programtippek a Pünkösdi hétvégére

A város minden évben színes programokat kínál Pünkösdkor is. pünkösdi programok  – csak egy kis ízelítő azokból a lehetőségekből, amit ilyenkor tartogat szórakozásképp a város.

 

Járjátok be a környéket

Zamárdiból több irányba is tervezhettek kirándulást. Talán az egyik legjobb választás ilyenkor Tihanyba kiruccanni. A Tihanyi-félszigetet Szántódról lehet megközelíteni (Zamárditól 7 km). A kompjáratok április 29. és június 16. között szántódi révből 6.40 és 21.20 között 40 percenként közlekednek. A komp 8 perc alatt ér a túlpartra, ahol gasztro- és kulturális élményből is bőven akad.

A kompjárat menetrendjét itt találjátok »

Siófok 10 perc utazásra van Zamárditól, ahol mindig nagy a nyüzsgés, a szórakozási lehetőségek száma pedig szinte végtelen. Mindenképp látnotok kell a siófoki kikötőt, a fordított házat, vagy a víztornyot. Kalandparkból is több található a környéken. Közvetlenül Siófokon a Bella Élményparkban a buborékfoci lehet izgalmas a felnőttek számára, a zamárdi parkban pedig 18 akadálypályával, ugrótoronnyal és sok egyéb játékkal várnak Benneteket.

 

Pünkösd - Platán Hotel Zamárdi - bicikli bérlet
Platán Hotel Zamárdi – bicikli bérlet

 

Két keréken a Balaton körül

A tavaszi fáradtság szinte mindenkit utolér. Ilyenkor kimerültnek és feszültnek érezzük magunkat, erre pedig az aktív pihenés a legjobb gyógyszer. Nálunk erre is van lehetőség. Béreljetek kerékpárt és guruljatok végig a parton. A Balaton körül teljes mértékben kiépült a kerékpárút, így biciklivel is tervezhettek hosszabb-rövidebb kirándulásokat a környéken. Egy példa: a Zamárdi – Siófok közötti szakasz körülbelül 10 km, ami kerékpárral 1 óra alatt letekerhető. Ezen a szakaszon a parttól kicsit távolabb eső túrát is be lehet iktatni, így útközben megnézhetitek a zamárdi Kőhegyi-kilátót vagy ellátogathattok a siófoki Víztoronyba.

 

Gasztroélmény

A balatoni bor már-már külön fogalom. Ahogy a Balaton többi részén, Zamárdiban is találtok pincesort, ahol a finom borok mellett falatkákkal és házias konyhával várnak Benneteket. A pincesor hotelünkből kerékpárral 10 percnyire van, így nem okoz gondot, ha pár pohárral megkóstoltok a helyi borászok nedűjéből. Biciklit a szállodában is tudtok bérelni, ezért kizárólag a borkóstoló miatt nem kell magatokkal hoznotok.

 

Gyerekkel is ideális hely

A Platán Hotel abszolút gyerekbarát több szempontból is. Először is egy kisebb és családias hangulatú szállodáról van szó, ami pont ideális a családok számára. A gyerekek a hotel udvarán is megtalálják a nekik megfelelő elfoglaltságot: játszótér, medence és homokos röplabdapálya várja a kis izgő-mozgókat. A kisbabákra is gondoltunk. A szállodában térítésmentesen igényelhettek kiságyat, etetőszéket és kis kádat, hogy a ezekre ne legyen gondotok.

 

Nemcsak családbarát, de kutyabarát szálloda is

Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a nyaralás során kis kedvenceitek is Veletek lehessenek, ezért külön díj ellenében őket is sok szeretettel várjuk.

 

Vélemények

Szállodánk 98%-os vendégelégedettséggel rendelkezik, ami kimagasló! Köszönjük vendégeinknek az értékeléseket!

Ha pedig már most elnyertük a tetszéseteket, kérjetek ajánlatot akár a pünkösdi hétvégére, akár az év többi időszakára:

Online ajánlatkérés »