Utazás kutyával – kutyabarát szálloda a Balatonnál

2022. jún. 22.

Utazás kutyával – kutyabarát szálloda a Balatonnál

2022. jún. 22.

kutyabarát szálloda Platán Hotel Zamárdi Balaton

Ha elindulunk, merre vegyük az irányt, ha kedvencünket is magunkkal szeretnénk hozni a nyaralásra? Szerencsére már több kutyabarát szálloda, kemping vagy egyéb szálláshely található Magyarországon, az egyes szálláshely keresőkben már külön rá is tudunk keresni, hogy melyek fogadják szívesen házi kedvenceinket.

 

Milyen szállástípust válasszunk?

A kérdés könnyűnek tűnik, de nem biztos hogy az, mivel nemcsak magunkra kell gondolni, hanem arra is, hogy az adott kutyus karaktere, neveltsége, szokásai milyenek.  Ezt viszont össze kell illesztenünk saját nyaralásunk elképzeléseivel is, hogy mind a ketten lehetőleg jól érezzük magunkat.

Azt talán nagy általánosságban kijelenthetjük,  hogy azok a szálláshelyek  a legmegfelelőbbek, ahol viszonylag nagy a tér, de legalább is közel található olyan zöld övezet, ahol a kutya szabadon mozoghat, és ha magára is kell hagynunk rövidebb-hosszabb időre, ne kelljen aggódnunk, hogy esetleg valami baj vagy kár történik.

Ha valaki mindenképpen ragaszkodik a szállodai körülményekhez, és a kényelmesebb nyaraláshoz, akkor sincs gond, hiszen egyre több kutyabarát szálloda is található. Azért ezek között válogatva is érdemes szem előtt tartani pár dolgot. Egyrészt érdemes talán olyan szállodát választani, ahol nincsenek sokan, könnyen elérhető az a bizonyos zöld övezet, de a legjobb, ha a szálláshelyhez egy külön kert is tartozik.

A Platán Hotel pont ilyen kutyabarát szálloda. 16 szobából álló mini szálloda családias hangulatú, nagy kerttel rendelkezik, és abszolút ideális, hogy magaddal hozd kisállatodat is. Ráadásul mindez a Zamárdiban, a Balatontól pár percre, úgyhogy ha a Balaton a kiszemelt úti cél, akkor nem is kell tovább keresgélned.

Kutyás strand

Idén egy szuper meglepetéssel készültünk nektek és a négylábú kedvenceiteknek! A hotel vendégek ingyenesen léphettek be a Zamárdiban frissen nyitott KUTYABARÁT STRANDRA. A Mirabella Camping új kutyás strandja vendégeink számára térítésmentesen vehető igénybe!

 

kutyabarát szálloda Platán Hotel Zamárdi Balaton Kutyabarát szálloda – Platán Hotel Zamárdi, Balaton

 

Milyen kutya alkalmas az utazásra?

A zamárdi Platán Hotelben szívesen látott vendégek a kutyák, ám mint minden kutyabarát szállodában, itt is érdemes odafigyelni pár dologra, hogy senkinek az épsége, komfortja ne szenvedjen hiányt. A biztonság miatt nagyon fontos, hogy csak olyan állatot vigyetek magatokkal, aki szót fogadó, jól tűri az idegen embereket és a gyerekekre, és más kutyákra nézve sem veszélyes. Legyen a kutyus nyugodt természetű, ne ugasson meg másokat és ne keltsen félelmet.

A kedvenced lehetőleg bírja jól a zárt helyeket, főként ha szállodába viszed, és akkor se tegyen kárt a berendezésben, ha esetleg pár órára magára hagyod a szobában. Ha egy állattal utazol, a felelősség mindig a Tiéd, azaz a gazdié, ezért mindig jól fontold meg, hogy valóban olyan kutyáról van-e szó, aki ebben a helyzetben is jól alkalmazkodik. A kedvencedet  Te ismered a legjobban,ennek tudatában szervezzétek meg a nyaralásotokat.

 

Fontos tudnivalók, ha kutyabarát szállodában szálltok meg

Minden szálláshelynek megvannak a saját szabályai, de vannak olyan alapvető előírások is, amelyeket szinte mindenhol be kell tartani. Az első és legfontosabb, hogy egészséges és oltott állatról legyen szó, a szállásadók szinte minden esetben kérik az oltási könyvet.

A másik a póráz használata. Ez tulajdonképpen mindenkinek az érdekét szolgálja, egyrészt a Tiédet, hogy a kutyus ne szökjön meg, másrészt a többi vendégé, vagyis, hogy ne zavarjon másokat. A póráz természetesen amiatt is szükséges, hogy ne érezze senki veszélyben magát.

 

Némi plusz költség, de megéri

Ugyan egyre több szálláshely fogadja igazi örömmel a házi kedvenceket, ennek a vendégszeretetnek ára is van. Általában a kutyusok felár ellenében tartózkodhatnak a szálláshelyen, és mivel extra takarítást is igényel utánuk a szoba, távozáskor egy egyszeri díjat is kell majd fizetnetek a takarításért. De mindez megéri, hiszen, ha otthon hagynánk a kutyánkat, akkor is keresnünk kell valakit, aki gondoskodik róla, míg távol vagyunk.

 

kutyabarát szálloda Platán Hotel Zamárdi Balaton
 

A kutyahotelek drágák és megviselhetik kedvencünket

Ha kutyahotelbe visszük a kis kedvencet, akkor sem vagyunk előbbre anyagilag, hiszen ezeken a helyeket sem olcsó az ellátás. A kutyusok ragaszkodnak a gazdijukhoz, az elválás nagyon megviseli őket. Egy kutyahotelben a környezet is más, ami még inkább nehezíti a kutyusnak a külön töltött időt.  Mindent összevetve, ha igazán a családhoz tartozik az eb, akkor a legjobb, ha velünk tart.

Mivel a kutyusunk ugyanolyan vendégnek számít, mint mi magunk, nincs annál jobb érzés, ha jó helyen, és főleg magunk mellett tudhatjuk őt.

Itt tudtok nálunk szállást foglalni »