Fontos tudnivalók a szállásfoglalással kapcsolatban

2024. márc. 22.

Fontos tudnivalók a szállásfoglalással kapcsolatban

2024. márc. 22.

szállásfoglalás Platán Hotel Zamárdi

Talán még sokan nem tudják, hogy 2021 szeptemberétől néhány változás történt a szállásfoglalásokkal kapcsolatban. Ezek a jogszabályi változások a szállásadókat és a vendégeket is egyaránt érintik. Bevezetésre került ugyanis egy új okmányazonosító rendszer, ami miatt a szállodákban, vagy bármely szálláshely esetén előírja a turisták személyes dokumentumainak rögzítését.

Ez egy okmányleolvasóval történik a helyszínen, ezért semmiképp sem feledkezzetek meg ezekről az iratokról, mielőtt útnak indultok.

 

18 év alatti gyermekek

Nekik is szükségük van az okmányazonosításra, tehát nekik is szükséges személyi igazolvány vagy útlevél.

 

14 év alatti gyermekek

14 év alatti gyermekek esetében nem szükséges az okmányt bemutatni, a gyermek képviselőjének nyilatkozata alapján is rögzíthetjük az adatokat.

Ha érdekel, mi is pontosan ez az okmányleolvasó és VIZA rendszer, katt ide »

 

szállásfoglalás Platán Hotel Zamárdi Szállásfoglalás – Platán Hotel Zamárdi

 

Milyen okmányra van szükség?

Ez lehet személyi igazolvány, jogosítvány vagy akár útlevél is, a lényeg, hogy érvényes legyen, és mindenképp fényképes okmány legyen. Sajnálatos hír, ha ezek közül valamelyiknek a becsekkolás során nem vagytok birtokában, a szálláshelyen nem tudnak fogadni Benneteket és ez alól a gyerekek sem kivételek, szóval mindenképp érdemes az utazás előtt elkészíteni az ő személyijüket is.

 

Szállásfoglalás – egyéb tudnivalók

Akik gyakran utaznak, azt is tudják, hogy érkezéskor egy bejelentkező lapot is ki kell tölteni. Ez macerás és hosszadalmas folyamat volt és egyébként itt is szükség volt a személyes adataitokra. Ezt a folyamatot azonban lerövidíti a VIZA rendszer, mert az okmányazonosításkor a becsekkolás is megtörténik.

 

Bejelentkezés a szállodába

A bejelentkezés természetesen mindig a recepción történik. Az okmányaitok beolvasásakor a rendszer be is jelentkeztet Titeket a szállodába.

 

Online szállásfoglalás 5 lépésben

Ma már mindenki szereti gyorsan és egyszerűen online intézni a szállásfoglalását, amit nálunk is meg tudtok tenni. A platan-hotel.hu weboldalon az ONLINE FOGLALÁS fülre kattintva láthatjátok, mely napokon van még szabad szobánk, így könnyen ki tudjátok választani a Nektek megfelelő terminust. Az itt található naptárban a zöld színű mezők jelzik a szabad helyeket, csapjatok le rájuk minél hamarabb.

Online szállásfoglalás szállodánkban »

Ha kiválasztottátok az időpontokat, az oldal automatikusan átvezet Benneteket egy következő felületre, ahol meg kell adnotok a felnőttek és gyerekek számát, majd a KERESÉS gombra kattintva láthatjátok, hogy van-e lehetőség a megadott paraméterek alapján online szállásfoglalásra. Amennyiben igen, válasszátok ki az egyéb szolgáltatásokat, adjátok meg személyes adataitokat, és foglaljatok. Sikeres foglalás esetén erről egy visszajelzést fogtok kapni email formájában.

Természetesen mindhárom SZÉP kártyával is tudtok fizetni a bankkártyás fizetési módok mellett.

Amennyiben nem szeretnétek azonnal foglalni, válasszátok az Ajánlatkérés gombot, ahol kollégáink 24 órán belül válaszolnak ajánlatkérésetekre. Amennyiben elfogadjátok az ajánlatot, úgy a szállásfoglaláshoz elég csak azt véglegesíteni és kifizetni az előleget és máris lefoglaltátok a szállásotokat.

 

Kutyák a szállodában

Jó ha tudjátok, hogy a hotelünkben a kutyusokat is szívesen látjuk különdíj ellenében. Szobánként 2 kutyát tudunk fogadni. Egy háziállat napi díja 1500 Ft/nap, illetve a távozáskor a takarításért 10 000 Ft extra díj kerül felszámításra. Ami fontos, hogy az állatka oltási könyvét kérjük majd bemutatni, ezért ezt se maradjon otthon. Végül, hogy mindenki zavartalanul tudjon pihenni, bizonyos szabályok betartására kérjük a kutyusokat, illetve gazdikat is. Ezekről bővebben a honlapunkon tájékozódhattok.

Bővebben itt olvashattok róla »

 

Parkolási lehetőség

Ingyenes parkolási lehetőséget biztosítunk a vendégek számára a hotel területén. Ide a járművel érkező vendégek a recepción történő regisztrációt követően hajthatnak be.

 

Strand megközelíthetősége

A Platán Hotel vendégei Zamárdi szabad strandját látogathatják, ami 4 perc autózásra található a szállodától. A strand gyalog is könnyen megközelíthető, kb. 10 perc sétát kell számolni. Zamárdiban 10 km-es partszakaszon ingyenes a belepés, és az egyik legszebb panorámájú strandnak is szokták nevezni. Amit még érdemes tudni, hogy a víz minősége itt kiváló, így kiérdemelte az ezt jelző kék zászlót is.

A parton több büfé, sportolási lehetőség, és szolgáltatás is elérhető. Találtok itt többek között röplabda és kosárlabda pályát, bérelhettek vízibiciklit, a gyermek számára természetesen játszótér is van, valamint pelenkázó, mosdók és öltözők teszik kényelmesebbé a nyaralást.