Nyaralás előszezonban – 5 érv az előszezon mellett

2022. ápr. 25.

Nyaralás előszezonban – 5 érv az előszezon mellett

2022. ápr. 25.

előszezon - Platán Hotel Zamárdi Balaton kite

Előszezoni nyaralás

Egy kirándulás vagy nyaralás megtervezése során mindig számtalan szempontot veszünk figyelembe. Mennyire szeretnénk kényelmes szállást, vagy inkább olcsóbbat; legyen e teljes ellátás, vagy a kaján szeretnénk inkább egy kicsit spórolni; kényelmesen elfér a család vagy társaság , akikkel együtt utazunk a helyen, amit kinéztük magunknak, vagy törnünk kell a fejünket, ki hol aludjon, és így tovább.

Vannak rutinos kirándulásszervezők még a családban is, nem biztos, hogy tudják, milyen előnyei vannak, ha nem pont a főszezonba tervezzük be nyaralásunkat.

És hogy mik is ezek az előnyök? Nos, most erre szeretnénk választ adni.

 

Kisebb tömeg – nagyobb nyugalom

Először is vannak, akik alapból nem szeretik a tömeget, a zsúfoltságot. Nem azért, mert valami fóbiájuk lenne. Egyszerűen csak, ahol sok ember van, ott sok mindenkihez kell alkalmazkodni, az pedig nem biztos, hogy mindenkinek kedvére való. Főként akkor nem, amikor pont kikapcsolódásra és nyugalomra vágyunk. Ha nagy a tömeg, nagyobb a zaj is, vagy épp nincs elég hely a parton, vagy percekig kell sorba állni a fagyiért, lángosért. Ez pedig sokszor kedvünket szegheti, és akár bizonyos lemondásokkal is járhat. Egy szó mint száz, a kevésbé frekventált hónapokban – azaz az elő- vagy utószezonban – biztos, hogy nyugalmasabb nyaralásra számíthatunk.

 

Családiasabb légkör

Ez még kicsit az előző érvhez kapcsolódik,  ugyanis sokunk számára a tökéletes nyaraláshoz az is hozzátartozik, hogy otthonosan érezzük magunkat. Azaz, szeretjük, ha foglalkoznak velünk, főleg, ha fizetünk is érte. A zsúfolt szálláshelyeken, és főként a legintenzívebb időszakokban nem biztos, hogy minden vendégre  egyforma figyelem jut, ami akár kellemetlenségekhez is vezethet. Nem azt kapjuk, amit épp rendeltünk, nem ül oda hozzánk a házigazda csevegni, vagy minden betelt, vagy épp elfogyott és sorolhatnánk. Aki szeretné az efféle kellemetlenségek elkerülni, válasszon olyan szállást, ahol egyrészt kevesen vannak, és olyan időpontban, amikor valószínűleg nincs telt ház. Így szinte biztos, hogy megfelelő kiszolgálásban lesz részünk.

 

előszezon - Platán Hotel Zamárdi Balaton

A Balaton talán előszezonban a legszebb

 

Kiváló kirándulóidő

Akár előszezonban, akár szezonban az időjárás mindig jó kifogás arra, ha nem jól érezzük magunkat. Vagy ha nem is kifogásnak használjuk, annyi biztos, hogy befolyásolja a hangulatunkat. Akik a nyár legmelegebb hónapjait választják a nyaralásra, azt nyilvánvalóan azzal a szándékkal teszik, hogy bíznak a melegben a nyaralásuk teljes időtartama alatt. Ha épp lehűlés vagy eső jön azon a héten, amit a nyaralásra szánnak, akkor bizony csalódottak lesznek. Ez fordítva is igaz: ha épp hőhullámok törnek kicsi hazánkra, akkor meg a forróság miatt nem győznek eleget panaszkodni.

Mi hát a megoldás? Az állandóan elégedetlenkedők számára sajnos nincs jó megoldásunk, de akik a kiegyensúlyozott és mérsékelten meleget kedvelik, és azzal meg is elégszenek, azok nyugodtan vágjanak bele egy május-júniusi nyaralásba.

Zamárdi 30 napos időjárás előrejelzés »

 

Ami előszezonban biztos, hogy jobb

Egy kicsit ez a pont is kapcsolódik az előzőhöz, azaz az időjáráshoz. Nem szeretnénk nagyon leragadni ennél, de mindenképp vannak olyan tevékenységek, amelyeknek biztos, hogy jobban kedvez a mérsékelten meleg időjárás. Talán mindenki emlékszik arra a mondatra, hogy: ez pont jó kiránduló idő. Hát, erről beszélünk. Ez körülbelül a 23-27 fokot jelenti, amikor is például a túrázás, városnézés, biciklizés és mindenféle sporttevékenység vagy közösségi kirándulás jobban esik. De a gasztrocélú kiruccanásokhoz is alkalmasabb lehet egy tavaszi, nyár eleji időpont- egy komolyabb bortúrához biztosan.

Kirándulások Zamárdiban »

 

Előszezonban nem csak a szállás olcsóbb

Nyilván még a leggazdagabbak is megkérdezik: ok, de mennyibe fog ez nekem kerülni? És ha valamit olcsóbban megkaphatunk, annak még a királyok is örülnek. Így van ez minden vásárlásnál.

Nézzük csak, miért vásárolunk például bizonyos termékeket csak akkor, ha akciósak? Egyrészt, mert egyébként lehet, hogy meg sem vennénk őket, de most úgy érezzük, hogy nyertünk ezzel az ajánlattal. Az is lehet, hogy  nagyon vágyunk arra a bizonyos dologra, de nem akarunk, vagy nem tudunk épp akkora összeget költeni rá. Viszont amint olcsóbb lesz, lecsapunk rá. Ugyanígy érdemes lecsapni az előszezoni szálláshelyekre is, hiszen mindent ugyanabban a minőségben, ugyanazzal a kényelemmel és szolgáltatásokkal kapunk meg, csak épp kicsit olcsóbban. Akkor miért is ne?

 

Szállás foglalás »

Ajánlat kérés »